Külföld

Fegyveres terrortámadás Jeruzsálemben. Egy halott.

A Hamasz tagja támadt…

A  Hamász iszlamista csoport palesztin fegyverese vasárnap megölt egy civilt és megsebesített három másik embert Jeruzsálem óvárosában, majd az izraeli rendőrség agyonlőtte – közölték tisztviselők.

Az incidens, négy napon belül a második jeruzsálemi támadás, az iszlám harmadik legszentebb helyének, az Al-Aksza mecsetnek az egyik kapuja közelében történt. A zsidók két ősi templom maradványaként tisztelik a helyet. ( Szerdán egy 16 éves támadó késsel megsebesített két izraeli határőrt, majd lelőtték.)

Omer Barlev izraeli belbiztonsági miniszter a Hamász kelet-jeruzsálemi tagjának nevezte a fegyverest. A támadásban géppisztolyt használt, mondta Barlev.

A Hamász megerősítette, hogy az Izrael által a támadóként azonosított férfi a tagja volt.

A támadásban két civil súlyosan megsebesült, egyikük a kórházban meghalt – közölte a rendőrség szóvivője. Két rendőr könnyebben megsebesült.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök a vasárnapi támadás után elrendelte a biztonsági intézkedések megerősítését Jeruzsálem környékén.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább