Külföld

Farage: Az oroszok nem támadtak volna, ha a volt amerikai elnök lenne hivatalban

Nigel Farage, brit politikus a CPAC-en tartott előadásában beszélt az orosz-ukrán háborúról.

Nigel Farage szerint Joe Biden elnök vezetési kudarca vezetett ahhoz, hogy Putyin eléggé felbátorodott ahhoz, hogy inváziót indítson Ukrajna ellen.

Véleménye szerint Putyinnak „nem volt mitől tartania a nemzet történetének legrosszabb amerikai elnökétől”.

“Nincs kétségem afelől, hogy ha Donald Trump lett volna még az elnök, akkor nem történt volna meg az az ukrajnai invázió” – tette hozzá.

Faraga továbbá arra figyelmeztetett, hogy ha Amerika továbbra sem tudja érvényesíteni hatalmát a „Szabad Világ” vezetőjeként, Putyin megpróbálhatja visszaállítani „Nagy Katalin vagy a cárok orosz birodalmát”, és Ukrajnán átlépve potenciálisan visszafoglalhatja Lengyelországot, Lettországot, Litvániát vagy Észtországot – amelyek mind NATO-államok, és elméletileg garantáltan az Egyesült Államok védelmét élvezik.

Farage szerint Putyin „szondázza” a NATO gyenge pontjait, és kifejtette, hogy a szövetség súlyos csapást szenvedett, miután Joe Biden elnök tavaly úgy döntött, hogy egyoldalúan kivonul Afganisztánból anélkül, hogy a lépés előtt tájékoztatta volna a NATO-partnereket, például az Egyesült Királyságot.

“Felteszünk magunknak egy kérdést: akarnak-e az amerikaiak a nyugati világ vezetői lenni? Mert ha nem, akkor bajban vagyunk” – jelentette ki Faraga.

Farage véleménye szerint a Nyugatnak is ki kell vennie a részét a felelősségből, amiért Putyint a NATO és az Európai Unió bővítésével arra késztette, hogy inváziót indítson, mondván:

„Hibákat követtünk el. Elrontottunk dolgokat” – mondta.

A Brexit-vezér úgy folytatta, hogy Amerika számára döntő fontosságú, hogy vezető szerepet mutasson annak érdekében, hogy elrettentse a kommunista Kínát egy esetleges tajvani invázió „nagyobb fenyegetésétől”.

“Ha Kína a gyenge Nyugat ellen lép, ha Kína a gyenge amerikai elnök ellen lép… ha Kína lép és elfoglalja Tajvant, annak katasztrofális következményei lesznek mindannyiunk számára” – mondta.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább