Sport

Ezért büntetett az UEFA-MAFIA, itt a hivatalos levél

Csak az a politikai vélemény lehet, ami nekik tetszik…

ÍME, AZ MLSZ HIVATALOS KÖZLEMÉNYE:

,,1. Az UEFA Fegyelmi Bizottsága a magyar válogatott mindhárom Európa-bajnoki mérkőzése kapcsán fegyelmi eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben. Az ún. objektív vétségek ügyében (pl. műanyag palackok bedobálása, füstgránát, lépcsők eltorlaszolása stb.) soron kívüli eljárásban meghozta a pénzbüntetéseket tartalmazó fegyelmi határozatokat.

Egyben értesítette a szövetséget, hogy a mindhárom mérkőzésen felmerült állítólagos szurkolói diszkriminatív magatartás vétségét egy összevont fegyelmi eljárásban vizsgálja.

2. A „Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartás” meghatározása az UEFA Fegyelmi szabályzat 14. paragrafusa (1)-(2) pontjában (nem hivatalos kivonatos fordítás):„14.§ (1) Bármely… személy, aki bármilyen alapon, beleértve a bőrszínt, a fajt, a vallást, az etnikai származást, a nemet vagy a szexuális irányultságot, megsérti egy személy vagy személyek csoportjának emberi méltóságát…

14.§ (2) Ha egy vagy több szurkoló az (1) bekezdésben leírt magatartást tanúsítja, a felelős tagszövetséget vagy klubot… büntetik.”

3. A „Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartás” vétségének büntetését az UEFA Fegyelmi szabályzat 14. paragrafusának (2)-(3) pontjában (nem hivatalos kivonatos fordítás):„14.§ (2) Ha egy vagy több szurkoló az (1) bekezdésben leírt magatartást tanúsítja, a felelős tagszövetséget vagy klubot minimálisan a stadion részleges bezárására büntetik.”

14.§ (3) Visszaesés esetén a következő fegyelmi intézkedéseket kell alkalmazni:
a) a második szabálysértést egy (1) zárt kapuk mögött lejátszott mérkőzéssel és 50 000 euró pénzbüntetéssel büntetik;
b.) minden további szabálysértést egynél több zárt kapuk mögött lejátszandó mérkőzéssel, vagy a stadion bezárásával, mérkőzés törlésével, pontok levonásával és/vagy a versenyből való kizárással büntetik.”

4. A „Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartás” esetében kiszabott fegyelmi büntetés elévülési ideje 3 év. A magyar válogatott 3 éven belül „Rasszizmus és diszkrimináció” vétsége miatt 2019. márciusában és 2019. szeptemberében kapott az UEFA-tól fegyelmi büntetést.

5. A Fegyelmi eljárást megalapozó, az MLSZ számára ismert iratok szerint az alábbi lehetséges fegyelmi vétségeket vizsgálta az UEFA Fegyelemi Bizottsága az egyes mérkőzéseken:

a) Magyarország-Portugália
– „ANTI-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)
– „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt)

b) Magyarország-Franciaország
– Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)
– „Buzi franciák bonjour” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt)

c) Németország-Magyarország
– „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)
– „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus többszöri (és himnusz alatti) skandálása (hangfelvétellel igazolt)

6. Az UEFA 2021. július 9-én megküldte a szövetségnek, később pedig nyilvánosságra hozta az összevont eljárásban hozott döntést, mely szerint

– 3 soron következő, UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzésen zárt kaput rendel el, melyből a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggeszti;
– elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az „EqualGame” logó kihelyezését;
– 100.000 euró pénzbüntetést szab ki a szövetségre.7. A 2021. őszi vb-selejtező mérkőzések nem számítanak UEFA-versenysorozatnak.8. A Fegyelmi határozat – részletes kifejtést és indoklást tartalmazó – hivatalos teljes leiratát várhatóan egy héten belül küldik meg a szövetség számára.Fentiek a Magyar Labdarúgó Szövetség által ismert tényekről szóló tájékoztatást szolgálják, nem tekinthetők jogi, sportszakmai vagy pénzügyi állásfoglalásnak.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább