Külföld

Érzékenyítés a javából: transzgender eszmék kisiskolásoknak

A „call me max” című könyvvel volt gond…

A szülők erőteljes tiltakozása miatt hiúsult meg, hogy gyermekeik könyvekből tanuljanak a gender-ideológiáról- számol be a mandiner.hu.

A könyv leírása szerint: „ez egy kedves és korosztályuknak megfelelő bevezetés, amely megmutatja számukra milyen is egy másik genderhez való tartozás”.
„A könyv kísérlet arra, hogy a gyermekek kényelmesen érezzék magukat, ha meg szeretnék változtatni a nemüket” – mondta a Családkutató Tanács (FRC).

Néhány szülő azonban úgy látta, hogy a könyv kísérlet arra, hogy gyermekeiket hamis nézetekbe keverje a biológiai nem és a genderek vonatkozásában – magyarázta az FRC.

Nem először aggódnak amiatt, hogy a Utah-i iskolák LMBTQ-könyvekkel rendelkeznek. 2012-ben a Davis megyei általános iskolai könyvtár polcairól eltávolítottak egy képeskönyvet egy gyermeket nevelő leszbikus házaspárról, miután egy ott lévő szülőcsoport kifogást emelt. (mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább