Belföld

Erősen beleszállt Karácsonyba egy DK-hoz köthető Facebook-oldal

Úgy tűnik egyre inkább élesedik az ellenzéki cicaharc. Annak ellenére ugyanis, hogy az összefogás pártelnökei megfogadták, hogy nem támadják egymást az előválasztási kampány során, a napokban egy Karácsony Gergelyt támadó poszt jelent meg egy erősen DK közeli Facebook-oldalon. Bár a Demokratikus Koalíció tagadja, hogy közük lenne az oldal üzemeltetőihez, az ott közzétett posztok nem erről tanúskodnak.

Egy erősen a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal kemény pénzeket fizet, hogy támadja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket – írja az Index. Az Europálya egy poszttal jelentkezett, melyben azt írják:

Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!

A DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogató lap korábban olyan hirdetésekre is százezreket költött, amelyekben Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét vagy Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét kritizálták. Mint ismert, az előválasztási ellenzéki etikai kódexben az ellenzéki pártok (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnökei megegyeztek, hogy a dokumentumban elfogadott elvek mentén kampányolhatnak, valamint vállalták azt is, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben nem folytatnak lejáratókampányt, a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják, illetve azt is, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert azzal a “Fideszt segítenék”.

Ugyanakkor azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határoznak meg. Nagy kérdés, hogy a fent említett posztok sértik-e az ellenzéki etikai kódexet. Korábban az Index megkereste a DK-t is, kérdésükre azt közölték, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz. Az újság ennek ellenére továbbra is olyan posztokat tesz ki, melyek Dobrev Klára előnyeit hangsúlyozzák. A napokban például azt írták, hogy “bár Dobrev Klára elsőként, ezen a héten kedden adta le az indulásához szükséges számú aláírást, és szerdán elsőként vált hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté, az ajánlásgyűjtés nem állt meg, sőt. Az ajánlások gyűjtését folytatja a DK az ajánlásgyűjtési időszak végéig, a maradék két napban is, mert Dobrev Klárának fontos minden találkozás és beszélgetés”.

Forrás: Index

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább