Külföld

Erős robbanások Kijevben és Ukrajna számos régiójában

Az ukrán sajtó szerint erős robbanások rázták meg Kijevet.

“Kijevben erőteljes robbanások”

– jegyezte meg a Közélet hírek nevű ukrán Telegram-csatorna.

Korábban a csatorna a Kijevi területen történt robbanásokról számolt be.

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko a Telegram-csatornáján pontosította, hogy a robbanás a Darnyitckij kerületben történt. Elmondása szerint a Szvjatosinszki járás egyes városrészeiben nincs víz és áramszolgáltatás.

Ezenkívül a Zerkalo Nedeli lap szerint robbanások történtek Ivano-Frankivszk és Rivne, Lemberg, Harkov és Vinnicja körzetekben.

Emellett Ihor Taburec, a cserkaszi területi katonai közigazgatás vezetője a Telegram-csatornáján közölte, hogy a rakétacsapás következtében megsérült egy szociális infrastrukturális létesítmény a régióközpontban.

Az ukrán digitális átalakulásért felelős minisztérium online térképe szerint az egész ország területén légiriadót rendeltek el.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rendszeresen csapásokat mér az ukrán védelmi iparra, a katonai közigazgatásra, a kommunikációs és energetikai létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez válasz a krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra. Azóta minden nap légiriadót hirdetnek ki ukrán régiókban, olykor országszerte.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább