Külföld

Erdogan: Oroszországnak semmi köze sincs a lengyelországi rakétabecsapódásokhoz

Oroszországnak semmi köze sincs a lengyelországi rakétabecsapódásokhoz, technikai malőr történhetett –mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök a G20-csúcstalálkozón.

Erdogan aláhúzta: tiszteletben tartja Oroszország állítását, hogy nem volt köze a történtekhez, és nem orosz rakéták voltak, amelyek eltaláltak egy gabonaszárítót az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban kedden, két ember halálát okozva.

Hozzátette: az incidens alapos vizsgálatot igényel, és beszélni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, miután visszatért Törökországba.

A török vezető provokációnak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint orosz rakétákról van szó.

„Mindent megteszünk, hogy tárgyalóasztalhoz ültessük Ukrajnát és Oroszországot” – magyarázta. „A provokáció nem segít” – fűzte hozzá.

A török elnök egyúttal bizakodóan nyilatkozott a fekete-tengeri gabonaexportot lehetővé tevő egyezmény sorsáról. Jelezte: Ankara azon dolgozik, hogy a megállapodást egy évvel meghosszabbítsák, és Putyin zöld jelzést adott neki.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább