Külföld

Erdogan: erős családban nincsenek melegek, az erős család erős nemzetet jelent

Családvédelmi népszavazás lesz Törökországban…

Recep Tayyip Erdoğan török elnök nemrég már utalt arra, hogy hamarosan LMBTQ-ellenes alkotmánymódosításra készül. Október 22-én Malatya városában arról beszélt, azért van szükség családvédelemre, mert egy erős családban nincsenek melegek.

„Az erős család erős nemzetet jelent. (…) Létezhet-e LMBT egy erős családban? Nem létezik. A nép akaratának képviselőiként védjük meg nemzetünket a deviáns és gonosz áramlatok támadásaitól!”

A több gazdasági fejlesztés közös ünnepélyes megnyitóján közölte, hogy a fejkendőviselésről szóló kérdéssel együtt ebben a témában is népszavazást írnak ki, számol be róla a Duvar hírportál.

“Előkészítettünk egy alkotmánymódosítást a deviáns mozgalmak ellen, ami szintén létfontosságú kérdés. Ha a parlament elé terjesztett javaslatot elfogadják, az fontos nyereség lesz Törökország számára. Ha ennek ellenkezője történik, akkor a választások után is folytatjuk a küzdelmet, hogy országunkat polgári és szabadelvű alkotmányhoz juttassuk. Vigyük ezt a kérdést népszavazásra! Hagyjuk, hogy a nemzet döntsön ebben a kérdésben!”

Október 4-én a legerősebb ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt törvénytervezetet nyújtott be a nők fejkendőviseléshez való jogáról. Másnap Erdoğan alkotmánymódosítást sürgetett a kérdésben, és később azt mondta, a szóban forgó alkotmánymódosítás a család védelmére is kiterjed majd, amely szerinte “a férfi és a nő egyesüléséből áll”.

“A család fogalma nélkülözhetetlen számunkra. Mert egy erős nemzet egy erős családból ered. Az utóbbi időben bevezették az LMBT-t a társadalomba, és megpróbálják elfajítani a családi struktúránkat” – mondta Erdoğan október 7-én.

A női fejkendő betiltásának kérdése az 1990-es években és a 2000-es évek elején fontos helyet foglalt el a törökországi nyilvános és politikai vitákban. A jelenleg kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) 2010-ben feloldotta a fejkendőtilalmat az egyetemeken tanuló diákok, 2013-ban pedig a közalkalmazottak számára.

vadhajtasok ,  vadhajtasok.hu , vadhajtások

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább