Külföld

Erdogan eltakarítja a gyermekekre káros tartalmakat a médiából

Törökország nemzeti kultúrájának védelmében…

Recep Tayyip Erdoğan szombaton megtorlással fenyegette a török médiát, amennyiben olyan tartalmakat tesznek közzé, amelyek az ország hagyományos értékeivel ellentétesek.

Az elnök arról beszélt, hogy intézkedésekre van szükség Törökország nemzeti kultúrájának védelmére, és annak megakadályozására, hogy a gyermekek fejlődését károsan befolyásolják a médiában közzétett „káros” tartalmak.

A Hivatalos Közlönyben  megjelentek szerint a döntés célja a főleg külföldi tartalmú, Törökországban adaptált televíziós műsorok káros hatásainak felszámolása, valamint a török ​​kultúra védelme.

Erdogan nem részletezte, milyen tartalmakról van szó, de jelezte, jogi lépéseket fognak tenni „a médián keresztül folytatott olyan nyílt vagy burkolt tevékenységek ellen, amelyek célja a nemzeti és az erkölcsi értékek aláásása, valamint a családi és társadalmi struktúra felbomlasztása.”

Az országos médiahatóság gyakorolja a felügyeletet az összes online tartalom felett, amelyeket el is távolíthat. Már korábban is bírságoltak meg tévécsatornákat azért, mert megsértették a török értékeket, erotikusnak ítélt videoklipek, de akár LMBTQ utalások miatt is.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább