Külföld

Erdogan biztonsági igényeit nem teljesítették, ezért nem megy a klímacsúcsra

 

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kért biztonsági protokoll hiánya miatt – az előzetes tervvel ellentétben – nem megy el hétfőn az ENSZ 26. klímakonferenciájára (COP26) Glasgow-ba – számolt be róla az NTV török hírtelevízió.

Erdogan erről a G20-országcsoport vezetőinek kétnapos római találkozójáról hazatérőben, a repülőgépen beszélt újságíróknak.

 

Mint kifejtette: a biztonsági protokollra vonatkozóan olyan igényei voltak, amelyeket minden külföldi útja során teljesítenek, és nemcsak az ő, hanem a többi vezető esetében is.

A fogadó fél az utolsó pillanatba jelezte, hogy nem tud eleget tenni a kéréseknek – mondta Erdogan. Hozzátette: később megtudták, hogy a szóban forgó igényeket egy másik ország vonatkozásában kivételesen mégis teljesíteni tudták a szervezők.

 

Az eset tehát nemcsak a török küldöttség biztonságával, hanem országa tekintélyével is kapcsolatos volt – húzta alá Erdogan.

 

A török parlament október elején ratifikálta a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményt, utolsóként a világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoportból.

Forrás: MTI/Hírklikk

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább