Külföld

Erdogan: A közösségi média az egyik legfőbb veszély a demokráciára nézve

Erdoganék ezért törvényt alkotnak az álhírek és a félretájékoztatás kriminalizálására.

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök szombaton a közösségi médiát a demokrácia egyik fő veszélyének nevezte. A kormánya az álhírek és a félretájékoztatás internetes terjesztésének kriminalizálását célzó törvényalkotást tervez, de a kritikusok szerint a javasolt változtatások szigorítanák a szólásszabadság korlátozását.

A közösségi média, amelyet megjelenésekor a szabadság szimbólumaként jellemeztek, mára a demokrácia egyik fő veszélyforrásává vált”

– mondta Erdogan egy videoüzenetben a kormánya által Isztambulban szervezett kommunikációs konferencián.

Hozzátette: „Igyekszünk megvédeni népünket, különösen társadalmunk kiszolgáltatott rétegeit a hazugságokkal és a félretájékoztatással szemben anélkül, hogy megsértenénk polgáraink azon jogát, hogy pontos és pártatlan tájékoztatást kapjanak.”

Az új jogszabály kormánypárti sajtóértesülések szerint öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a „dezinformáció” és „álhír” terjesztését.

(mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább