Külföld

Erdély: Megrongálták a frissen felújított, szivárványszínűre festett óvodát

Vajdahunyadon ismeretlen tettesek megrongáltak egy frissen felújított óvodát. Egymillió eurót fektetett be a városháza a „Piticot” óvoda korszerűsítésébe, amelyhez európai uniós programokon keresztül jutott hozzá. Az elkövetők fenyegető és gyűlöletkeltő üzeneteket hagytak az épület homlokzatán csak azért, mert azt szivárványszínűre festették – írja a transtelex.

Június 27-én a helyiek észrevették, hogy az épület frissen festett homlokzatát ismeretlenek megrongálták. Az elkövetőket a jelek szerint a díszítéshez választott szivárványszerű színek: sárga, narancs, piros, lila, tengerészkék, kék és zöld háborította fel.

Az Adevarul beszámolója szerint a külső falakat mésszel firkálták össze, és gyűlöletkeltő, fenyegető üzeneteket írtak ki rá: „A mi gyerekeink nem melegek”; „Globalista söpredék, ne fessetek LMBTQ-színekkel. Felgyújtunk titeket.” A rongálók egyértelműen utalnak arra falfirkáikban, hogy az óvoda által választott szivárványszínt nehezményezik, amelyet a világ minden táján többek között a szexuális sokszínűség egyetemes szimbólumaként is ismernek.

A rendőrség fenyegetés és rongálás elkövetése miatt nyomozást folytat az elkövetők azonosítása és a jogi felelősségre vonása céljából – tájékoztatta a sajtót Bogdan Nitsu, a Hunyad Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője.

A vajdahunyadi városháza arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a megrongált ingatlant helyreállítják.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább