Külföld

Eltörték az állkapcsát a transznőnek a férfi cellában, ezért kártérítést akar

Szerinte szándékosan helyezték oda, miközben ő nő…

A kaliforniai San Diegóban egy transznemű nő beperelte a helyi seriffet. Az ok: egy évvel ezelőtt letartóztatták, és három férfival együtt egy cellába zárták. Az eredmény: törött állkapocs. Kristina F. nem csak külsőleg volt felismerhető nő. Az iratai alapján is (transz)nő.

De sem a dokumentumok, sem a transznemű fogvatartottak elhelyezésére vonatkozó szabályok nem segítettek a tisztviselők – Kristina F. szerint – transz-ellenességével szemben.

A cellában az egyik férfi felébresztette Kristina F.-t, amikor az elaludt, többször megütötte, és két helyen eltörte az állkapcsát. A sérülés miatt a nőnek már két műtéten is át kellett esnie. A fizikai sebek még egy évvel később sem gyógyultak be. Állkapcsát összedrótozták, és műfogsort kell viselnie.

A felügyeleti feladatok megsértése miatt Kristina F. most pert indított, és meg nem nevezett összegű kártérítést követel a San Diegó-i seriffhivataltól.

A sértett szerint a rendőrök gyűlölet-bűncselekményt követtek el ellene, ami szerinte a bebörtönzéséről szóló dokumentumokban is látható. A nőt, akit egy kisebb szabálysértés miatt börtönbe zártak és a  rendőrök csúfolták folyamatosan, a fogvatartottak kórteremi dokumentációjában is szándékosan helytelenül szólítják meg.

A feljelentés szerint az őrök hallották a F. elleni támadást, de mielőtt azonban a megtámadott nő segítségére siettek volna, egy picit még vártak. Aztán még 12 órán át a zárkában hagyták a sérült “nőt”.

A kártérítési igény indoklásában a tisztviselőket azzal vádolják, hogy “figyelmen kívül hagytak kritikus információkat”, ami az F elleni “előrelátható” támadáshoz vezetett.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább