Sport

Eltiltották a háborús szimbólumot viselő orosz tornászt

Elvették az érmét és pénzbüntetést is kapott…

A nemzetközi szövetség egyéves eltiltással sújtotta Ivan Kuljak orosz tornászt, aki a dohai világkupaversenyen bronzérmet szerzett korláton, majd az eredményhirdetésen úgy jelent meg az aranyérmes az ukrán Illija Kovtun mellett, hogy a mellkasán a háborús szimbólummá vált Z betűvel jelent meg- írja a 24.hu.

Az esetet a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) kivizsgálta, a sportolót pedig a fegyelmi bizottsága szankcionálta a szabályoknak megsértése miatt. Ez azt jelenti, hogy Kuljaktól elvették a megszerzett érmet, a 20 éves sportoló 12 hónapig nem vehet részt semmilyen FIG – vagy annak tagszövetsége – által szervezett eseményen.

Emellett vissza kell fizetnie az 500 svájci frankos pénzdíja és 2000 svájci frankot, amely az eljárás költségeit fedezi. A sportoló határozatról szóló értesítés kézhezvételétől számított 21 napon belül élhet a fellebbezés jogával.

Bezzeg ha BLM ököl lett volna térdeléssel…

vadhajtások vadhajtasok  index telex hvg 444 mandiner

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább