Belföld

Elstartolt a 27. Budapest Pride Fesztivál

Tegnap este, június 24-én a hazai kulturális élet szereplőivel és az LMBTQ közösség aktív képviselőivel karöltve hivatalos megnyitó keretében elindult a 27. Budapest Pride Fesztivált. Az idei szlogen “Vedd vissza a jövőd!” rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre. A mindenkit körülvevő kaotikus valóságra sokan szorongással, míg mások dühvel vagy egyre fokozódó apátiával reagálnak. A Budapest Pride csapata hisz abban, hogy a társadalmi problémák megoldására a közösségi válasz a megoldás: az alulról szerveződő kezdeményezések és az egymás ügyeit segítő, rendszerkritikus civil összefogás.

 

Idén immár negyedik éve egy hónapos a Budapest Pride Fesztivál (2022. június 24. – július 24.), melynek ideje alatt civil szervezetek és magánszemélyek több mint 60 programján vehetnek részt az érdeklődők Budapesten és a fővároson kívül 5 településen.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább