Külföld

Első alkalommal vettek fel magyar fiatalt a Yale színészképzésére

Ilosvai Dorottyát háromezer jelentkező közül választották ki, ennek megfelelően 15 társával kezdheti meg az egyik legnevesebb amerikai egyetem, a Yale David Geffen School of Drama színművészeti mesterképzését szeptembertől.

„Gödöllőről indul az én utam. Ott jártam általános iskolába és gimnáziumba is, és teljesen véletlenül ott hallottam egy lánytól, hogy kiment Amerikába a gimnáziumi évei alatt egy évre az ASSIST nevű ösztöndíjprogrammal” – mesélte a fiatal az Eduline-nak.

Ilosvai Dorottya egy évet töltött egy amerikai magániskolában, majd a New York University abu-dzabi campusának egyik alapképzését végezte el.

Yale Egyetem ösztöndíjat biztosít Ilosvai Dorottyának, ami fedezi a képzési költségeit, de a lakhatást és a megélhetést nem. A hallgatói vízummal érkező külföldi diákok alapvetően nem vállalhatnak munkát az Egyesült Államokban, ha pedig megteszik, a fizetésüket felszámolják az ösztöndíj összegébe.

Forrás: papageno.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább