Sport

Elődöntős a férfi és női a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupa-versenyén

A három magyar váltó közül a férfi és a női elődöntőbe jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupaversenyén, a vegyes staféta ugyanakkor kiesett a pénteki selejtezős napon.

A Bontovics Balázs, Jászapati Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összeállítású négyes magabiztosan a második helyen jutott tovább az 5000 méteres távon a korábban magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoanggal felálló kínaiak mögött. A legjobbja, Jászapáti Petra nélkül szereplő női kvartett Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállításban a dél-koreai és a japán csapat mögött, de a kazah előtt harmadik lett a 3000 méteres futamában, így időeredményével jutott a legjobb nyolc közé. A Bácskai, Jászapáti, Kónya, Tiborcz alkotta vegyes váltó 2000 méteren szintén harmadikként ért célba az amerikaiak és a dél-koreaiak mögött, de ez kevés volt az elődöntőhöz.

Egyéniben 500 és 1000 méteren Tiborcz Dániel és a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya jutott negyeddöntőbe, míg Sziliczei-Német és Bontovics mindkét 1500 méteres versenyben elődöntőbe került.

Szombaton 1000 és 1500 méteren avatnak győztest, illetve a férfi és női váltó elődöntőjére kerül sor, vasárnap pedig 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták fináléit rendezik a dél-koreai fővárosban.

(M4Sport)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább