Kiemelt Külföld

Élő Facebook-közvetítésben akarták lefejezni a bevándorlás-ellenes politikust

olvasási idő:1 perc, 11 másodperc

A férfi nyolc terrorista társával közösen akarta elrabolni és egy Facebook élő közvetítés során lefejezni a bevándorlás-ellenes politikust.

Az AIVD hírszerző szolgálat lehallgatott beszélgetések nyomán kilenc terroristagyanús férfit vett őrizetbe Eindhoven városában, Hollandiában. Terrorizmussal, illetve terrortámadás előkészítésével vádolták meg őket – írta meg a V4NA.

A férfiak a bizonyítékok tanulsága szerint egy szeptember közepén történt késő esti megbeszélésük során azt tervezték, hogy vezető politikusokat ölnek meg.

A halállistán lévő politikusok között volt Geert Wilders jobboldali és bevándorlás-ellenes politikus, Mark Rutte miniszterelnök és Hugo de Jonge egészségügyi miniszter is.

A hangfelvétel szerint egyikőjük azt mondta:

“Fejbe fogom lőni Ruttet és Wilderst testvérem. Akkor bekerül a nevem a történelemkönyvekbe, igaz?”

Egy másik férfi azt a javaslatot tette, hogy rabolják el Wilderst és a Facebookon keresztül élőben közvetítsék, ahogy megölik. “Megkérjük, hogy mondjon valamit, és rögtön utána lefejezem őt élőben a Facebookon”.

A harmadik férfi pedig a fejbelövést pártolta, és azt mondta,

“Egy AK-t használhatsz, és a sajtótájékoztató során megölöd az őreivel együtt érted? Csak kiabálnod kell közbe, hogy Allahu Akbar, és nem szabad megállnod”.

A férfi arról is beszélt, hogy Hugo de Jonge egészségügyi miniszter és hozzá hasonló személyek sincsenek biztonságban.

Három nappal a beszélgetés után letartóztatták a 18 és 31 év közötti fiatalokat. Egyikőjük Afganisztánban míg a többi nyolc férfi már Hollandiában született bevándorló, közölte a holland ügyészség. Hozzátették, hogy a férfiak támogatják a dzsihadistákat, és a szélsőséges iszlám ideológiákat, illetve szimpatizálnak az Iszlám Állam terrorszervezettel.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább