Belföld

Ellepték a patkányok Budapestet

Öt év sem volt elég Karácsony Gergelynek, hogy megtisztítsa Budapestet a patkányoktól, amelyek a jó idő beköszöntével egyre több kerületben bukkannak fel. A Metropol  beszámolója szerint súlyos patkányproblémával küzdenek Kispest, Csepel, de még Óbuda lakói is.

A portálnak nyilatkozó lakosok arról számoltak be, hogy hiába jelentik az önkormányzatnál, „kijön a patkányirtó muki és 2 kanálisba helyez ki mérget, ahelyett hogy egész Kispesten irtanának.”

Óbudán a rágcsálók kárt tesznek az otthonokban, a közterületeken szaladgálnak, és veszélyt jelentenek az ottani óvodákra és játszóterekre. A helyi lakosok beszámolói szerint a patkányok mindent összerágnak, ami a kamrában van és belebújnak a virágföldbe, takarókba. A főváros itt már megkezdte a patkányirtást, de a lakosok szerint a helyzet nem javult érdemben.

A portál felidézte, a 2019-es önkormányzati választás egyik témája Budapesten a patkányirtás volt.

A balliberális főpolgármester azonban szakított Tarlós István által indított patkányirtási programmal, új modellt és vállalkozót hozott a gyérítésre. Az eredmények azonban elmaradtak, nem lett kevesebb a patkány, mint korábban, sőt tavaly tavasz óta elszaporodtak.

A legrosszabb helyzet Zuglóban és Gazdagréten volt, ott óvodákat is ki kellett költöztetni átmenetileg az épületből a patkányinvázió miatt.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább