Belföld

Ellenzéki belharc Szigetszentmiklóson

Polgármester az alpolgármester ellen…

Leváltotta egyik alpolgármesterét az ellenzéki Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere. -írja a 24.hu. Korábban Jószai Attila DK-s alpolgármester volt a motorja a helyi Összefogásnak, amely tavalyelőtt meghozta az ellenzék számára a győzelmet a városban, és amelyben minden ellenzéki parlamenti párt részt vett.

A polgármester a döntésről szóló beszámolójában költségvetési okokra hivatkozik,  a helyi közösségi oldalakon terjedő információk alapján azonban a feszültségeket szervezeti okok, elmaradt előterjesztések és a volt halásztelki MSZP-s polgármester kabinetvezetői megjelenése okozza.

A megoldás érdekében az ellenzéki koalíció két vezető pártja, a DK és a  Momentum helyi vezetői közösen  nyújtottak be egy Demokrácia-csomagot, amely az átlátható működést, a teljesen nyílt beszerzési eljárásokat, illetve egy demokratikus szervezeti rendszert eredményezett volna. A 24 írása szerint a  rendkívüli jogrend időszaka alatt a polgármester által elfogadott szabályzatok azonban messze nem tükrözték a DK és a Momentum által javasoltakat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább