Külföld

Eljött az LMBTQ–CIA korszaka, queer titkos ügynökökkel támad a Netflix

Forró lett a talaj James Bond lába alatt.

Újabb animációs sorozattal bővült a Netflix kínálata szeptember elején, ugyanis bemutatták a Q-Force névre keresztelt produkciót. Első ránézésre a sorozat titkos ügynökökről szól, azonban az alkotók tettek bele egy csavart, a főszerepbe egy LMBTQ-csapat került.

Ismét a gyerekeket célozzák meg…

Már a sorozat leírása is árulkodó:

„Egy meleg szuperkém és az ő kötekedő LMBTQ-osztaga azért küzd, hogy bizonyítson az ügynökségnek, amely alábecsülte őket.”

A Q-Force vezetője a meleg Steve Maryweather, akit James Bond mintájára próbáltak megformálni. Homofób felettese csak Marynek nevezi. Maryweather egy a CIA mintájára felépített ügynökségnek, az Amerikai Hírszerző Ügynökségnek dolgozik, de csapatával az intézményi előítéletek miatt egy nyugat-hollywoodi mocskos garázsirodából dolgoznak.

Maryweather csapata a következő tagokból áll:

Deb, a leszbikus szerelő,
Stat, a hacker (az ő szexuális irányultságára nincs utalás a sorozatban),
Twink, a drag queen, aki az álcázás mestere,
Rick Buck ügynök, aki heteroszexuális.
A Q-Force nem nyerte el a kritikusok tetszését, a Rotten Tomatoes nevű honlapon 3,20/10-es besorolást kapott.

A haladó témákat mindig felkaroló brit The Guardian című lap sem volt oda a sorozatért, mindössze két csillagot adott neki.

Forrás: 888.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább