Külföld

Elítéltek egy fiatal AfD-politikust, mert csoportos nemi erőszak statisztikákat közölt az afgán migrációval kapcsolatban

Az eset nemzetközi figyelmet keltett, és több tízmillió megtekintést generált az X-en

Marie-Thérèse Kaiser, az Alternatíva Németországnak (AfD) politikusát most azért ítélték el, mert csoportos nemi erőszakkal kapcsolatos statisztikákat közölt, miután kiderült, hogy afgán migránsokat költöztetnek a körzetébe.

Az alsó-szászországi Verden regionális bíróság hétfőn bűnösnek találta a 27 éves politikust, mert „gyűlöletet szított” helyi afgán munkások ellen.

A büntetés részeként 6000 eurót kell fizetnie, valamint napi 60 eurót 100 napig. Emellett bűn előéletűként tartják számon.

A politikus egy cikket osztott meg, amely szerint a németországi afgán közösségben különösen magas a csoportos nemi erőszak aránya. Kaiser 2021-ben reagált Hamburg SPD polgármesterének, Peter Tschentschernek, aki bejelentette, hogy 200 afgán munkást telepítenek Hamburgba. Kaiser a statisztikákra hivatkozva tiltakozott a döntés ellen, aggodalmát fejezte ki a bevándorlás és a „kulturálisan idegen tömegek” által elkövetett nemi erőszak miatt.

Az eset nemzetközi figyelmet kapott; az elítélés hírére számos nagy közösségi médiafiók reagált, köztük Elon Muské is, és legalább két bejegyzést több mint 40 millióan néztek meg.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább