Belföld

Elítélték a ferencvárosi BLM-szobor ledöntőjét

Ismét bebizonyosodott, hogy a valóságban mindig azok a hazafiak járnak pórul, aki nem csak szavakban hanem tettekkel is fellépnek a woke és LMBTQ-ideológia ellen.

Emlékezetes, három évvel ezelőtt Incze Béla, a LH vezetőségi tagja markánsan fejezte ki véleményét a ferencvárosi BLM-szobor ellen: ledöntötte azt. Azt amire Bayer Zsolt is azt mondta, hogy a BLM mozgalom eszmeisége miatt ledönti.

Az elsőfokú tárgyalás során a vádhatóság a csoportos garázdaság tényállás megállapítását kérte a bíróságtól, mondván Incze társai pszichikai bűnsegédek voltak, azaz jelenlétükkel erősítették az elkövető magatartását. Bár ilyen jogi tényállás, garázdaságban pszichikai bűnsegéd, nincs, az ügyészség mégis ehhez ragaszkodott.

A bírósági ítélet szerint a tettét beismerő elsőrendű vádlott kivételével a másik három vádlottat felmentette, hiszen nem látta bizonyítottnak a csoportos garázdaság tényét. Az elsőrendű vádlottat – Incze Bélát – 200 óra közmunkavégzésre, illetve 280e Ft pénzbüntetésre ítélte. Mivel a vádhatóság téves besorolás miatt megfellebbezte az ítéletet, illetve Incze Béla három nap gondolkozási időt kért az elfogadás tekintetében, az ügy majd másodfokon folytatódik.

Incze Béla elmondta, tettével kizárólag ellenérzését szerette volna kifejezni – s ez az ellenérzés a társadalom nagy többségével találkozott.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább