Belföld

Elhagyta Kabult a huszonhat kintrekedt magyar

A Magyar Hang szerint a holland védelmi minisztérium tájékoztatása megerősíti információjukat: a pápai NATO-bázisról két C-17-es szállítógépet igényeltek.

Magyar idő szerint este kilenc óra körül bukkant fel újra a C-17-es NATO-gép a Flightradar alkalmazáson, eszerint Afganisztánt elhagyva már Türkmenisztán felett repült a repülőgép, amellyel az Afganisztánban rekedt magyarokat menekíthetnek – írta meg a Magyar Hang.

A lap információi szerint egy C-17-es szállt fel kedden Pápáról, és a radarok az Afganisztánnal szomszédos Türkmenisztán légterében látták utoljára. A holland védelmi tárca portálja annyiban megerősítette a Magyar Hang információit, hogy a NATO keretében két C-17-es szállítógépet vetettek be a magyarországi pápai légibázisról. A portál értesülése szerint az első repülőgépnek hétfőn nem sikerült leszállnia Kabulban.

A második C-17 típusú szállítógép viszont kedd este sikeresen landolt a kabuli nemzetközi repülőtéren. A gép nemrég felszállt, mintegy 40 emberrel a fedélzetén. A portál szerint a gép fedélzetén sem holland sem afgán állampolgár sincs.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább