Külföld Sport

Elhagyhatja az UEFA-t Oroszország, Ázsiában focizna a szbornaja

Kész az orosz válasz a focis szankciókra.
Az azeri származású orosz sportújságíró, Nobel Arusztamjan értesülése szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elhagyását fontolgatja, és egyúttal átlépne az ázsiai társföderációba, írja az Infostart.

Az ok összefügg azzal, hogy az orosz labdarúgást több szankció is érte az elmúlt egy hónapban.
A korábbi döntések szerint az orosz válogatott nem játszhat mérkőzéseket, az ország klubcsapatai pedig nem vehetnek részt a nemzetközi kupasorozatokban, így a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában sem.

A FIFA csütörtökön Dohában tartja kongresszusát, egy nappal a világbajnoki csoportok sorsolása előtt. Ott várhatóan az orosz szövetség elleni hosszú távú szankciókról is döntés születhet. Nobel Arusztamjan értesülése szerint a FIFA valószínűleg két évre vagy határozatlan időre felfüggeszti majd az Orosz Labdarúgó-szövetséget.

Emiatt a két kontinensen fekvő szövetség állítólag azt fontolgatja, hogy az eltiltás lejárta után megpróbál átlépni az UEFA-ból az AFC-be – ismertette az újságíró beszámolóját az Infostart.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább