Belföld Kiemelt

Elfogták a pedofília miatt körözött, egykori LMP-s politikust

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség tegnap este elfogta Kovács Gábort, az LMP egykori politikusát, aki ellen pedofília gyanújával adtak ki elfogatóparancsot. Az ellenzéki párt egykori képviselője a gyanú szerint egy 14 év alatti kisfiúval fajtalankodott.

Elfogta és őrizetbe vette az LMP pedofília miatt körözött volt politikusát a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. A lap megkeresésére a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hozzátéve, hogy a férfira tegnap este csaptak le Vas vármegyében az egyenruhások.

Arról a Blikk számolt be tegnap elsőként, hogy Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot pár napja a rendőrség (a Magyar Nemzet információi szerint a sértett egy kisfiú).

 A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt.

A lap emlékeztetett, hogy Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

A Blikk azt is megjegyezte, hogy az ellenzéki párt oldalán található (azóta már törölt) információk szerint Kovács az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja volt. Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi közgazdászként végzett Pécsett, és korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő.

A bulvárlap szerint az LMP-s politikus jelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele.

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Az LMP a körözés hírének kirobbanása után közleményében azt közölte, hogy a férfi 2017 decembere óta nem tagja a pártnak.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább