Kiemelt

„Életünk meccse volt”

Még mindig a négygólos győzelem hatása alatt van az a kanizsai fiatalember, aki a helyszínen nézte az angol-magyar meccset.

A kanizsai Vidovics Ferenc rendszeresen jár a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire. Az olaszok elleni meccsre kanizsaiakkal, míg az angolok ellenire fővárosi barátaival utazott. Hazaérkezését követően, pár nappal a történelmi győzelem után sem volt könnyű számára megfogalmaznia, mit érzett akkor, amikor a helyszínen élte át a csodát.

202206231053_Image-1.jpg (1500×1125)
(Fotó: Vidovics Ferenc)

 Egyszerűen ezt nem lehet elmondani, ezt át kell élni, nincsenek erre szavak. Még most is a hatása alatt vagyunk – mondta. – Ez életünk meccse. Nagyapáink megélhették a 6:3-at, utána itthon a 7:1-et. Szerintem ez a 4:0 ugyanilyen szintű teljesítmény volt, a fiúk sporttörténelmet írtak.

Vidovics Ferenc szerint a magyar válogatott tagjain a mérkőzés során végig látszott, hogy küzdenek és hajtanak a győzelemért. Szalaiék megkapták a szurkolói támogatást is, a második magyar gól után szinte felrobbant a vendégszektor: mindent elsöprő érzések és energiák törtek fel, ismeretlenek ölelgették, puszilgatták egymást.

202206231053_1655407384885527.jpg (1500×1071)
(Fotó: Vidovics Ferenc)

Bejárta a nemzetközi sajtót az a zászló, amelyet Ferenc és barátai készítettek, s amelyen Szent István király térdelve felajánlja a koronát és Magyarországot Máriának.

– „Hun loves Mary”, azaz a magyarok szeretik Máriát szöveg olvasható a zászlón, amelyről az elmúlt napokban számos cikk jelent meg. Féltünk attól, hogy nem tudjuk bevinni a stadionba, de végül sikerült. Az angol rendezők folyamatosan nézték, fényképezték, gondolom ment az egyeztetés a szövetségek között, hogy le kell-e szedni, vagy sem – idézte fel a történteket Ferenc.

Ferencék üzenete, – mely arra utal, hogy a magyar ember három esetben térdel le: Isten, haza és a szerelme előtt – a zászló mellett a pólójukra is felkerült.

Forrás:Zalakocka.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább