Külföld

Egyre több ukránnak van elege a háborúból

Az ukrán elnök ezért sürgősen meg akarja reformálni a katonai mozgósítási rendszert.

„Meg kell reformálni az ukrán katonai mozgósítási rendszert” – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, miután látogatást tett Harkivban harcoló csapatoknál.

A háború elején önkéntesek tízezrei jelentkeztek harcolni, ma már azonban egyre jobban fogy az emberi erőforrás, a fronton harcolók pedig kimerültek. Az ukrajnai háború kezdete, 2022 februárja óta több mint 150 000 ukrán katona halt meg vagy sebesült meg – emlékeztetett az Euronews.

„Ukrajnában mindenki tudja, hogy változtatásokra van szükség. Ez arról is szól, mikor szerelhetnek le a most szolgálók, hogy kik fognak csatlakozni a hadsereghez, és a körülményekről is” – jelentette ki Zelenszkij videóüzenetében pénteken. Ezzel kapcsolatban azonban a lap megjegyezte, hogy már egyre többen elégedetlenkednek Ukrajnában a sorozási rendszer miatt.

Az elégedetlenség egyik legnyilvánvalóbb jeleként november közepén katonák rokonai tüntettek Kijevben – közülük többen azt állították, hogy tavaly február óta nem látták férjeiket és más szeretteiket.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább