Belföld

Egyre több hölgy kap horgászfelszerelést karácsonyra

Vannak, akik akár milliókat is elköltenek karácsonyi ajándékra. A legnépszerűbbek a horgászok körében most a ruházati cikkek és a műcsalik.

„Mi is tapasztaljuk, hogy egyre több hölgy választja a horgászatot hobbinak. Ennek oka általában a közös családi program, mert így együtt tölthetik párjukkal az időt a vízparton is, de jelentősen nő az elvakult női horgászok száma, akinek természetesen szerettei mi mást is vásárolhatnának, mint pecafelszereléseket” – fogalmazott a Borsnak Zudor Lajos, a legnagyobb debreceni horgászbolt tulajdonosa, aki arról is szót ejtett, idén mik a slágertermékek karácsonyra.

– Az idei évben is a ruházat és apró, praktikus kiegészítők a legnépszerűbbek, valamint az aktuális újdonság, amely nagy valószínűséggel nincs még az ajándékozott horgásznak. Nagy hangsúlyt kapott az idei évben is az ajándékkártya, amely véleményünk szerint a legjobb ajándék egy horgász számára, hiszen nagyon nehéz egy fanatikus pecást meglepni, hiszen nagyon sok apró részletnek kell megfelelnie.

A tavalyi évben a halradar volt a legfelkapottabb termék, ez ebben az esztendőben visszaesett. Egyre nagyobb teret hódítanak viszont a ragadózó halas horgászathoz kapcsolódó termékek, így a műcsalik is.

– Ez a szezon miatt is van, mert a téli időszakban elsősorban a ragadozóhalak táplálkoznak. 4-5 darab műcsali egy szép dobozban, ideális választás egy pergető horgász számára, ezért is nagyon kelendőek – tette hozzá Zudor.

Kiemelte: egyre többen vásárolnak online. – Ennek oka, hogy sokkal kényelmesebb, nem kell sorban állni, ráadásul sok esetben az árukészlet is nagyobb, mint a boltban – mondta.

A horgászbolt tulajdonosa szerint a gazdasági válság nem annyira látszódik meg a forgalmukon, ennek pedig az az oka, hogy a pecások többsége nem sajnálja a pénzt a hobbijára, inkább máshonnan vesz el, csak hogy megvehesse hőn áhított felszerelését.

– Az azonban észrevehető, hogy kevesebbet és több részletben vásárolnak. A nagyobb értékű termékek cseréjét ritkábban teszik meg. Csali, aprócikk és egyéb kiegészítő vásárlások mértéke növekedett az előző évekhez képest. Egyre többen választják az online áruhitelt, amellyel elosztva több hónap alatt kisebb összegben fizetik meg a nagyobb összegű termékek vételárát – fogalmazott Zudor Lajos, aki hozzátette: átlagosan 5–15 ezer forintot költ egy vásárló karácsonykor.

De az idei évben sem ritka az ötszázezer és egymillió forint közötti ajándék, amely soknak tűnhet, de ez jelenleg két darab prémium kategóriás orsó ára.

(Pecaverzum)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább