Külföld

Egyre több az LMBTQ-ellenes támadás Németországban

Íme egy hónap termése…

Miközben az EU, de főleg német és holland részről folyamatos támadás alatt áll az ilyen-olyan jogok miatt kormányunk, miközben a LIBE bizottság ide jár, minket vizsgál… Eközben az elmúlt egy hónap német “termése”, csak az amit az újságokban megírtak.

Pár hete a münsteri Pride vonulás halállal végződött, a csecsen-orosz Nuradi D. megverte a transz Malte C.-t, aki kómába került, majd meghalt. A hobbi bokszoló 20 éves raktári dolgozó azt kiabálta: “Te nem vagy igazi férfi.”

A német rendőrség három támadót keres, akik  megtámadták a Christopher Street Day (németeknél így hívják a Pridet-) két résztvevőjét Drezda óvárosában. Az álarcos ismeretlenek két hete szombat este megvertek egy 18 és egy 27 éves meleg fiatalt.

A szövetségi rendőrség szerint egy másik meleg férfit is megvertek a drezdai központi pályaudvaron, őt délben, amikor a CSD/Pride vonulásra tartott. Itt letartóztatták a 19 éves támadót.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Frankfurt am Main-ban szemtanú által riasztott rendőrség letartóztatott egy 33 éves férfit aki homofób módon megtámadott egy 19 és egy 20 éves  meleg fiatalt. Az egyik fiatalt ököllel a másikat üvegpalackkal verte, mindkettőt a mentők látták el.

Pár nappal ezelőtt szintén volt egy frankfurti támadás, akkor egy ismeretlen személy homofób módon inzultált egy felkapott melegbárból kilépő férfit, majd eltörte az állkapcsát.

Bréma Neustadtban egy 57 éves transz nőt támadt meg egy tinikből álló csoport, súlyosan megsebesítve őt. Az ismeretlen támadókat még nem tudta a rendőrség beazonosítani.

A villamoson utazott a “nő” amikor a Domsheide megállónál több fiatal felszállt. A 15 fős csoport azonnal “szar transznak” nevezte az 57 éves “nőt”, és letépték a fejéről a parókáját. Majd megverték őt.

Szintén egy hónapon belül, berlini Schöneberg kerületben egy 53 éves férfit homofób módon inzultáltak és többször arcon ütöttek az egyik este. A sérült férfi és 43 éves “férje” sétáltak, amikor  a 25 és 34 éves férfiak megtámadták őket.

A rendőrség tájékoztatása szerint  Großer Tiergartenben is megtámadtak két meleg férfit. Az 59 és 83 éves férfiak elmondták, hogy mindketten a Faulen See-nél ültek egy padon és beszélgettek, amikor odament hozzájuk egy férfi, aki homofób módon sértegette őket, majd egyiküket meg is ütötte.

Most vált ismertté, hogy az augusztus 27-i ulmi Pride-menet során is voltak támadások a melegek ellen. Az ulmi antifasiszták a jobboldali “IM” helyi aktivistáit jelölték meg a támadások mögött, 18 támadót beazonosítva. Az “IM” tagjai közül voltak akik “melegnek öltözve” szivárogtak be a vonulok közé, és ott provokáltak verekedést.

A hírek szerint az “IM” mellett egyszerű járókelők és egy legénybúcsú résztvevői is ökölcsatába kerültek a meleg vonulókkal.

Múlt hétvégén Dortmundban a helyi CSD/Pride vonulás után három résztvevőt támadott meg egy csoport. A verést videóra vették, majd a rendőrség érkezés előtt elmenekültek. Több más résztvevő is panaszt tett, volt akit megpofoztak, voltak akiket leköpdöstek.

Transzellenes támadás volt szombaton Berlinben is, ahol egy 16 éves fiatalember sértegetett és megfenyegetett egy transznőt. A fodrászatban dolgozó 49 éves transznőt utcakővel is megdobálta.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább