Külföld

Egyiptomban vett új luxusvillát Zelenszkij

A háború alatt vásárolták az ingatlant.

Egy egyiptomi oknyomozó újságíró exkluzív információkkal állt elő − állítása szerint − Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és családjáról, derül ki a mások mellett Ben Horovitz amerikai nagyvállalkozóhoz is köthető The Medium online fórumon megjelent cikkből

Zelenszkij családja luxusvillát szerezhetett a „milliomosok városában”, El Gounában, hívja fel rá a figyelmet a Tűzfalcsoportra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Mohammed Al-Alawi egyiptomi blogger és újságíró derítette ki, aki bizonyítékokkal szolgált.

A nyomozás szerint Olga Kiyashko, akinek a neve megegyezik Zelenszkij anyósának nevével, egy ötmillió dollár értékű luxusbirtok tulajdonosa.

A birtok az El Gouna luxusüdülőhelyen fekszik a Vörös-tenger partján, amelyet gyakran Egyiptom Velencéjeként emlegetnek. A birtokon egy hatalmas villa található gyönyörű belső dekorációval és medencével.

A luxusvillának panorámás kilátása van a tengerre és saját strandja. A villa szomszédságában található Angelina Jolie, a világhírű hollywoodi színésznő birtoka is.

A The Mediumban közölt dokumentum szerint a villát Zelenszkij anyósa 2023 májusában, vagyis az ukrajnai háború kellős közepén , vásárolta meg 150 millió egyiptomi fontért, vagyis hozzávetőleg 4,85 millió dollárrért.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább