Külföld

Egyiptom növeli csapatai számát a gázai határnál

Miután Izrael már a határ menti Rafah ellen intéz támadásokat, Egyiptom megnöveli csapatai számát a térségben.

Fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el és megnövelte a biztonsági erők jelenlétét a Gázai övezettel közös határszakaszán Egyiptom, valamint intenzívebb járőrözést is elrendelt, különösen a rafahi és a Kerem Salom-i határátkelőknél – mondta több szemtanú és a biztonsági erők egy tisztviselője hétfőn a DPA német hírügynökségnek.

A biztonsági erők átcsoportosítása mellett Egyiptom azután döntött, hogy Izrael pénteken bejelentette: ki akarja terjeszteni a Gázai övezetet kormányzó Hamász palesztin szélsőséges szervezettel szembeni hadműveleteit Rafah város térségére is.

A korábban a rafahi határátkelőt ért izraeli bombázások miatt  javítási munkák váltak szükségessé, köztük a kerítés magasságának megnövelése és a szögesdrót megerősítése.

Vasárnap este az egyiptomi külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben arra figyelmeztetett, hogy egy Rafah elleni támadásnak végzetes következményei lehetnek.

A tárca egyúttal nemzetközi erőfeszítéseket sürgetett, hogy megakadályozzák Izraelt ebben a tervében.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább