Külföld

Egy transz férfi az Yves Saint Laurent kampányarca

Nőnek született, férfi lett…

Az Instagramon közel félmillióan követik a siket aktivistát és modellt, a kínai és zsidó szülők gyermekeként született Chella Mant. A civilben mérnöknek tanuló Chellát a világhírű IMG modellügynökség szerződtette le, és egyre nagyobb márkákat képvisel.

Az Yves Saint Laurent Z-generációs influencerekkel erősít, így kérték fel a transz aktivistát is az YSL Beauty új kollekciójához – ezzel pedig ő a kozmetikai részleg első transz férfi nagykövete. A kampányhoz készített fekete-fehér videóban a tranzíciójáról is beszél: „Mindig is erős nemi diszfóriával küzdöttem – az elmém nem kapcsolódott a testemhez. A top műtét tette lehetővé, hogy a testem az otthonommá váljon, és a hegeim mindig erre a felszabadulásra fognak emlékeztetni. Ahol nincsenek eszközeim, hogy szavakkal fejezzem ki magam, ott a művészet volt és most is az én kiskapum. A hegeim tesznek engem azzá, aki vagyok. Kiváltság, hogy viselhetem őket. A hegek az én védjegyem.”

Az YSL kampányában rajta kívül többek között az internetes sztár és humorista Rickey Thompson, a queer modell Brynne Rosetta és a TikTokon népszerű Titiana Rigsby is szerepelnek – bemutatva, hogy a cisznemű nők mellett mennyire sokféle ember használja a márkát termékeit.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább