Öko

Egy tonnányi busától szabadította meg egy hölgy a Tiszát

Ahol Andrea feltűnik, ott reszkethetnek a busák.

Június utolsó napjaiban az egyik legeredményesebb hazai busahorgászunk ismét elemében volt.

Tamási Andrea hihetetlen mennyiségű busat fogott már korábban is a Tiszából. A szerencsés horgász Kiskörénél 2022-ben összesen 171 darabot húzott partra, ezek össztömege 610 kilogramm volt.

Az idei év első felében Andrea alaposan belehúzott, jelenleg már 152 darabnál tart.

A tavalyi évben Tamási Andrea több mint egy tonna busát fogott ki a Tiszából. Így egyetlen év alatt 323 darabtól szabadította meg a folyót.

Tamási Andrea újabb bejegyzésében arról tudósított, hogy kilenc óra alatt még sosem sikerült 32 busát akasztani, de most megtörtént.

Volt, hogy egymás után háromszor is dupla kapással kellett megküzdeni. A pörgős napon délben már 20 darab felett járt, és alaposan elfáradt. Nagyjából 10 busát nem sikerült partra húzni, de a végeredmény így is káprázatos volt.

Andrea busái 5 család konyhájába kerültek. A hölgy maga is szereti a busa húsát, és még aznap este készített is némi vacsorát a zsákmányból. A terített asztalra fokhagymás busa került.

Füstölt szalonna lett alásütve, a végén pedig citromlevet facsartam rá. Sóval, borssal kell kicsit megszórni, pácolni a busa szeleteket, és amíg sül a szalonna, fedő alatt puhára párolni. A szalonna alá nyomunk két gerezd fokhagymát, majd elsütjük a levét fedő nélkül, amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor citrom levét facsarjunk rá

– javasolta a busahorgász.

Andrea hozzátette, más halat nemigen fogyaszt, sőt, már a sült hal szagát is nehezen viseli.

Forrás: Sokszínű Vidék, Fotó: Tamási Andrea,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább