Kiemelt Külföld

Egy német város betiltja az azonos nemű jelzőlámpákat

olvasási idő:52 másodperc

Veszélyt jelentenek a gyalogosokra…

Alsó-Szászország második legnagyobb városában most már biztosan nem lesznek azonos nemű párokat ábrázoló jelzőlámpák, ugyanis a városvezetés minapi döntése megtiltja a lámpák telepítését, ami után a baloldal rögtön homofóbiát kiállt.

A helyi önkormányzat még tavaly júniusában döntött a Zöldek és a Braunschweig Polgári Kezdeményezés (BIBS) többségi szavazatával úgy, hogy a sokszínűség jegyében azonos nemű jelzőlámpákat telepít, ám kilenc hónapos tesztüzem után a közlekedési hatóságok arra a következtetésre jutottak, hogy a különféle lámpák veszélyt jelenthetnek a gyalogosokra, és nem tudják szavatolni ugyanazokat a biztonsági előírásokat, mint egy normál jelzőlámpa esetében.

2015-ben Bécsben telepítették az első meleg párt ábrázoló jelzőlámpát az Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából, azóta pedig több tucat német és európai városban, sőt Ausztráliában is vannak ilyen lámpák. A Baloldal szerint nincs egyetlen olyan eset sem, ahol a gyalogosok döbbenten léptek volna le az úttestre a piros jelzés ellenére, vagy nem ismerték volna fel a közlekedési lámpák jelzéseit.

Német lapok nem túl bölcsnek minősítik az alsó-szászországi város döntését, ugyanis az azonos nemű párokat ábrázoló jelzőlámpák szerintük vonzzák a turistákat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább