Sport

Egy nagy futballnemzet vége – kesereg a német sajtó

A szivárványos német labdarúgó-válogatott a világbajnokság csoportkörében csupán Costa Ricát tudta legyőzni, amely kevésnek bizonyult Hansi Flick csapata számára a továbbjutáshoz. A németországi újságok nem kímélik a nationalelfet és a helyi szövetséget.

Kicker kritikusan fogalmaz: A DFB minden szinten elbukott, így nem lehet folytatni.

A lap szerint sokan okolhatók a kudarcért, az egyik legnagyobb probléma pedig, hogy hiányzik a „gyilkos ösztön” a játékosokból.

„A nagy futballnemzet Németország – ez már csak a múlt”, írják, hozzátéve, hogy Costa Ricát le lehetett volna győzni hét-nyolc góllal, ehelyett a német csapat a vezetés megszerzése után visszahozta a játékba az ellenfelét.

A Bild széljegyzetének címe:

„EGY NAGY FUTBALLNEMZET VÉGE”

A lap csupán megemlíti, hogy Spanyolország minden bizonnyal nem adott bele mindent az egyenlítésért a második félidőben, ugyanakkor határozottan állítja, hogy a német válogatott kieséséért a német szövetség, az edző, a stábtagok és a játékosok a felelősek. Mint írják: „Ezen a napon, 2022. december 1-jén tanúi voltunk egy egykoron nagy és büszke futballnemzet végének.”

Spiegel már a meccs után összegyűjtötte a legnagyobb német vb-kudarcokat az utóbbi 84 évből, a csütörtöki meccsről pedig így ír, utalva a japánok második góljára: Néhány milliméter – és mégis mérföldekre a világ legjobbjaitól.

Frankfurter Allgemeine Zeitung a negatívumok mellett említést tesz Jamal Musialáról, a jövő reménységéről.

„Egy 19 éves fiatal nem tudja egyedül elbírni a német futballvilág terheit.”

Süddeutsche Zeitung kommentárjának címe: A világbajnoki küldetés kudarcot vallott.

Az újság arról ír, hogy a német csapat a pályán, és azon kívül is szerencsétlen volt a tornán.

A Sport1 megemlíti, hogy a németeknek csak az utolsó pillanatokban sikerült elkerülniük, hogy a világbajnokságok története során először ne nyerjenek egy csoportmérkőzést sem.

„Egy hamis csapat kínos vége” – írják. A lap szerint a szövetségi kapitány nem bújhat ki a felelősség alól, a DFB-nek pedig lépnie kell – összegezte az Index.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább