Külföld

Egy marylandi iskolaszék kitiltotta az LMBTQ zászlókat az iskolákból

A marylandi Carroll megye iskolaszéke egy új, politikai szimbólumokra vonatkozó irányelvet fogadott el, amely betiltja az olyan tárgyak iskolai osztálytermekben való kihelyezését,  mint az LMBTQ mozgalom szivárványos büszkeség zászlója. A döntés előzménye, hogy több tanár azt jelezte, „megfélemlítették” a közelmúltban, amikor egy LMBTQ csoport szivárványos PRIDE zászlókat adományozott az iskoláknak.

A PFLAG, egy USA-beli LMBTQ csoport, az iskolák munkatársait arra ösztönözték, hogy mutassák ki az LMBTQ közösség iránti támogatást a PRIDE zászlók kihelyezésével.

Az iskolaszék tagjai ekkor jelezték, hogy a tanárok egy része szerint nyomást gyakoroltak rájuk és zaklatták, őket, hogy ezeket a zászlókat kitegyék az osztálytermükbe, politikai nyomás volt rajtuk és azt is megjegyezték, hogy a zászlók sértik a kerület nemrégiben felülvizsgált politikai semlegességről szóló irányelveit. Sok tanár a genderlobbi nyomására ki is tette a zászlót, ami az iskolaszék szerint politikai üzenet.

A FOX NEWS-nak nyilatkozó szülő veszélyes a gyerekekre, hogy a zászló nem csak a meleg közösséget, hanem pl a transzokat is képviseli, reklámozza.

Az iskolaszék döntése alapján csak az Egyesült Államok, Maryland állam és Carroll megye zászlóinak kihelyezését engedélyezi az osztálytermekben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább