Külföld

Egy egyetem szerint a fehérek mellett a sportos testalkatúak is az elnyomó rendszer részei

A James Madison Egyetem szerint az elnyomók leginkább férfiak, ciszgenderek, heteroszexuálisok, keresztények, fehérek, felső és középosztálybeliek, vékony, sportos testalkatúak és 30–50 év közötti munkaképes személyek.

A James Madison Egyetem speciális társadalmi, igazságossági és befogadási képzést nyújt azoknak a diákoknak, akik a hallgatói önkormányzatnál dolgoznak. A képzés része egy videó is, amelyben bemutatják azokat az embercsoportokat, akik felelősek azért, hogy néhányan úgy érzik, megtagadják tőlük, hogy élvezzék az egyetemek mesevilágát – írta meg a V4NA.

A James Madison Egyetem képzésének leckéje szerint az elnyomás egy társadalmi csoport szisztematikus leigázása egy erősebb embercsoport társadalmi, gazdasági és politikai javára.

Az áldozatok közé tartoznak a fekete, ázsiai, latin, LMBTQ-, homoszexuális, muszlim, zsidó, munkásosztálybeli, túlsúlyos és fogyatékkal élő személyek.

Az egyetem munkatársa a Fox Newsnak elmondta, a képzés célja, hogy befogadó és barátságos környezetet hozzanak létre minden hallgató számára.

A videó ellenzői remélik, hogy a diákoknak nem kell elhinniük ezt a „felvilágosult hülyeséget” ahhoz, hogy megtarthassák munkájukat a hallgatói önkormányzatnál, de volt olyan tanuló is, aki azt kérdezte, hogy mi lenne, ha az egyetemek végre abbahagynák a gyűlölet és megosztottság okainak keresését, és visszatérnének a kritikus gondolkodáshoz.

Szerinte nem azt kell megtanítani, hogy mit gondoljanak, hanem hogy hogyan gondolkozzanak a diákok.

Egy történész úgy jellemezte az ügyet, mint egy „szomorú, de elkerülhetetlen fejezet Amerika hanyatló egyetemeinek hosszú történetében”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább