Belföld Kiemelt

Egy ballib molotov-koktéllal gyújtott ki egy többcsaládos lakóingatlant, mert ott volt a Fidesz iroda is

Betört egy férfi Szegeden a Fidesz-székház épületébe, és ott eldobott egy Molotov-koktélt.

A férfi úgy jutott be a Victor Hugo utcai ingatlanba, hogy betörte az ablakot, és bemászott az épületbe. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki időközben eldobta a nála levő Molotov-koktélt az épületben, amellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van.

Az esetben a legszörnyűbb, hogy a műemléknek is nyilvánított épület egy többcsaládos lakóingatlan!

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy megdöbbentő, ami hajnalban a szegedi Fidesz-irodában történt.

“A baloldal propagandája célba ért. A gyűlölködés palackból kiszabadult szelleme akár emberéletbe is kerülhetett volna, hiszen a pártszékház épületében emberek dolgoznak, családok, gyerekek laknak. Kérjük a baloldal vezetőit, legalább ez alkalommal intsék önmérsékletre propagandagépezetüket. Ez már nem játék. A politikai ellenfeleket érvekkel, vitával, programmal kell legyőzni demokratikus választáson, és nem fizikailag megsemmisíteni. Sajnálom, hogy a XXI. században Magyarországon ezt még szükséges kimondani” – mutatott rá Haág Zalán.

Hozzátette: szolidaritásukat fejezik ki a szegedi Fidesz munkatársai és a környékben élők felé, köszönetüket a rendőrségnek, és józanságra intenek minden politikai erőt a következő napokban a városban.

A támadással kapcsolatban a Fidesz is közleményt adott ki, amelyben kifejtették:

Magyarország demokratikus jogállam, ahol a politikai véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, de csak törvényes keretek között, ezért elítélik a szegedi iroda ellen elkövetett, politikai indíttatású támadást.

„Újra bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle gyűlöletpolitika előbb vagy utóbb erőszakhoz vezet.

A baloldali vezetésű Szegeden már korábban is történt erőszakos, politikai alapú támadás a jobboldallal szemben. Ezért felszólítjuk a baloldali pártokat és Szeged polgármesterét, Botka Lászlót, hogy fejezzék be a gyűlöletpolitikát, és ítéljék el a történteket!” – hangsúlyozták.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább