Külföld

Egy afgán meghalt Temesváron, miután összeverekedett két migránscsoport

Hetven személyt kísértek be a rendőrségre, hogy megtudják, mi is történt pontosan.

Egy személy halálával végződő verekedés tört ki két afgánokból álló migránscsoport között hétfő délután Temesváron, a vasútállomás közelében – írja a főtér. Szemtanúk beszámolója szerint egy hattagú csoport rátámadt két 20-25 év körüli, szintén afgán fiatal férfira, a támadás hátterében egy korábbi rendezetlen konfliktus állhat. Több késszúrással is megsebesítették áldozataikat, egyikőjük még a helyszínen életét vesztette. A másik fiatalt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Mire a temesvári rendőrség a helyszínre ért, a csoport tagjai elszaladtak, így a rendőrök felkutatták a környéket. Rövid időn belül több mint hetven menedékkérőt gyűjtöttek össze, akiket bekísértek az őrsre kihallgatás végett.

Az utóbbi hónapokban Temesváron komoly problémát jelent, hogy egyre több migráns érkezik a városba azzal a reménnyel, hogy innen sikerült átszökni a schengeni térségbe. A helyi hatóságok már többször jelezték Bukarestnek, hogy kormányzati beavatkozásra lenne szükség, érdemi válasz azonban nem érkezett.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább