Belföld

Egy 14 éves lány is meghalt koronavírusban

olvasási idő:51 másodperc

Eddig ő a legfiatalabb áldozata a járványnak…

Egy 14 éves lány volt a koronavírus legfiatalabb áldozata az elmúlt 24 órában Magyarországon – derül ki a kormányzati tájékoztató oldal adataiból. Alapbetegségként asztmát jelöltek meg nála. Eddig ő a járvány legfiatalabb áldozata Magyarországon. Péntekre összesen 285-en haltak meg koronavírusban. Többségük idős, krónikus beteg volt. A halálos áldozatok száma 22 966-nál tart.

Idén márciusban két 16 éves lány is meghalt. Egyikük alapbetegsége elhízás és mentális retardáció volt, másikuknál nyirokrendszert érintő betegséget jelöltek meg. 2020 novemberében meghalt egy 18 éves, akut leukémiás fiatal férfi is, decemberben pedig egy 19 éves férfi vesztette életét, akinél alapbetegségként bakteriális és gombás eredetű gyulladást tüntettek fel.

A pénteki friss koronavírus-adatokban a halottak között feltüntették azt a nyolchónapos csecsemőt is, akinek halálát azonban – mondta Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján – az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint nem koronavírus, hanem vérmérgezés okozta. A gyermeknél ugyan kimutatták a koronavírust, de tünetei nem voltak. A hivatalos tájékoztatás szerint koronavírusban Magyarországon még nem halt meg gyermek. (index/telex/koronavirus.gov.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább