Az 1. helyezett GLORIANDUS
Top Selection Egri cuvée – száraz vörösbor

Egy kiemelkedő évjárat kiváló vörösbora, mely elsőre hűvös eleganciájával, némi szellőztetés után pedig finom struktúrájával ragad magával. Fő illat és ízjegyei a kékbogyós gyümölcsök köréből kerülnek ki, áfonyára és szilvára emlékeztető aromatikával, de a háttérben megmutatkozik a hordós érlelési karakter is. Kiváló kísérője lehet egy kiadós, marha, vagy vadhúsból készült ételnek, de önmagában is kitűnő bor egy meghitt beszélgetéshez.
“Az volt a célom, hogy egy nem hétköznapi fajtaösszetétellel elegáns de egyben nagy testű, és kifejezetten hosszú érlelési potenciállal rendelkező bort házasítsak.”
– közölte Bálint László DipWset, nemzetközi borakadémikus, hazánk egyik legnagyobb tudású borszakértője.
Szőlőfajta: Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot
Borkészítés: Második és harmadik töltésű, Francia barrique hordóban, 14 hónapig tartó érleléssel
Kiszerelés: 0,75 Exkluzív bordói palack
Alkohol: 14%vol
Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, marha, sertés.
A 3. helyezett BUDAPEST SELECTION (Red)
Top selection – száraz vörös

“Ezt a bort Budapest kedvelőjének készítettük! A Budapest Bor egyesíti a tradíciót a modern borkészítéssel. Pont úgy, mint ez a csodálatos város, mely fantasztikus történelmi múlttal rendelkezik, de egyben lüktetően modern is.”
Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban, 12 hónapos érleléssel
Kiszerelés: 0,25l és 0,75l bordói palack, csavarzárral, díszcsomagolva
Alkohol: 13%vol
Szervírozási javaslat: 12-14 C
Gasztronómiai ajánlás: szarvas, sertés, fácán, marha, bárány, kacsa, sajtok
Forrás: Eger hírek,