Belföld Külföld

Egri bor nyert rangos szakmai díjat a legnagyobb lengyelországi borexpón

Egri bor nyert rangos szakmai díjat a legnagyobb lengyelországi borexpón

Az Enoexpón, a legnagyobb lengyel borászati rendezvényen – ahol több mint 22 ország borai vannak jelen – az egri Creatura Wine Gloriandus 2016 Top Selection Red bora kategória győztes lett, míg a Budapest Red Wine Selection 2017 borukat bronzéremmel jutalmazta a zsűri.A Creatura Wine hitvallás szerint, a kulturált XXI. századi borfogyasztás során a borok magas minősége, gasztronómiai értéke mellett az esztétikai élményszerzés is alapvető fontosságú. Ezért olyan borokat alkotnak, amelyek kiemelkedő minőségű beltartalommal rendelkeznek, e mellett pedig arculatunk izgalmas, egyedi, művészi kivitelezésű, valós kapcsolatot képez a bor beltartalmával is.

Az 1. helyezett GLORIANDUS

Top Selection Egri cuvée – száraz vörösbor

Egy kiemelkedő évjárat kiváló vörösbora, mely elsőre hűvös eleganciájával, némi szellőztetés után pedig finom struktúrájával ragad magával. Fő illat és ízjegyei a kékbogyós gyümölcsök köréből kerülnek ki, áfonyára és szilvára emlékeztető aromatikával, de a háttérben megmutatkozik a hordós érlelési karakter is. Kiváló kísérője lehet egy kiadós, marha, vagy vadhúsból készült ételnek, de önmagában is kitűnő bor egy meghitt beszélgetéshez.

“Az volt a célom, hogy egy nem hétköznapi fajtaösszetétellel elegáns de egyben nagy testű, és kifejezetten hosszú érlelési potenciállal rendelkező bort házasítsak.”

– közölte Bálint László DipWset, nemzetközi borakadémikus, hazánk egyik legnagyobb tudású borszakértője.

Szőlőfajta: Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot

Borkészítés: Második és harmadik töltésű, Francia barrique hordóban, 14 hónapig tartó érleléssel

Kiszerelés: 0,75 Exkluzív bordói palack

Alkohol: 14%vol

Szervírozási javaslat: 16-18 C

Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, marha, sertés.

A 3. helyezett BUDAPEST SELECTION (Red)

Top selection – száraz vörös

“Ezt a bort Budapest kedvelőjének készítettük! A Budapest Bor egyesíti a tradíciót a modern borkészítéssel. Pont úgy, mint ez a csodálatos város, mely fantasztikus történelmi múlttal rendelkezik, de egyben lüktetően modern is.”

Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Borkészítés: tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban, 12 hónapos érleléssel

Kiszerelés: 0,25l és 0,75l bordói palack, csavarzárral, díszcsomagolva

Alkohol: 13%vol

Szervírozási javaslat: 12-14 C

Gasztronómiai ajánlás: szarvas, sertés, fácán, marha, bárány, kacsa, sajtok

Forrás: Eger hírek,

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább