Külföld

Ecclestone, az F1 ex-főnöke: Putyin a barátom. Még egy golyót is bevállalnék érte

A Good Morning Britain nézői csütörtökön csak pislogtak amikor a műsorvezetők, Ben Shephard és Kate Garraway interjút készítettek Bernie Ecclestone-nal.

A volt Forma-1-es főnök élőben jelentkezett be a műsorba  egyenesen a napsütötte Ibizáról.

Amikor Kate megkérdezte a 91 éves Bernie-t, hogy még mindig barátjának tekinti-e Vlagyimir Putyin orosz elnököt, Bernie egyszerűen válaszolt: „Még egy golyót is bevállalnék érte.”

Amikor a riporternő megkérdezte, hogy miért, Bernie folytatta: „Mert ő egy első osztályú ember, és amit tesz, azt azért teszi, mert azt gondolja, hogy ez  jó Oroszországnak, amit tesz, azt Oroszországért teszi.

Bernie szóba hozta Zeljenszkit is. „a szakmáját értem, korábban komikus volt, és úgy tűnik, ezt a szakmát akarja folytatni, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jelek szerint továbbra is „komikus” akar lenni, mert azt hiszem, ha átgondolta volna a dolgokat, és beszélt volna Putyin úrral, aki egy értelmes ember,  meghallgatta volna őt, valószínűleg többet tudott volna tenni a háború elkerüléséért”  – folytatta Bernie.

Kate ezután visszakérdezett: „Tehát, hogy tisztán megértsem Önt, úgy gondolja, hogy Zelenszkij elnöknek többet kellett volna tennie a háború elhárítása érdekében, és ez elkerülhető lett volna Zelenszkij cselekedeteivel, nem pedig Putyin cselekedeteinek megváltoztatásával?”

– Abszolút – válaszolta Bernie.

„Nem volt szándéka háborút indítani, és egészen biztos vagyok benne, hogy ha Ukrajna valóban ki akarta volna maradni a háborúból, megtehették volna” – mondta nyugodtan Bernie.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább