Belföld

Durva választási kampány jöhet

Hétértékelő. Deák Dániel: A bukdácsoló baloldal mögött globális hálózat áll, amely minden erőt be fog vetni annak érdekében, hogy megbuktassa a szuverenista Orbán-kormányt.

Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.

Nemcsak a legfrissebb – a Fidesz további erősödését mutató – közvélemény-kutatások jelzik, hogy csalódást keltett a baloldalon Márki-Zay Péter, hanem a közösségi média számai is – hangsúlyozta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt hiába vet be mindent, és posztol többet, teljes érdektelenség övezi a kínosabbnál kínosabb tartalmait. Így lett a csodafegyverből hatalmas nagy teher, amitől még szabadulni sem tudnak, hiszen az előválasztás bebetonozta Márki-Zay jelöltségét – mutatott rá a politológus.

Így azzal kell főzni, ami van alapon Márki-Zay Péterrel futnak neki a 2022-es parlamenti választásnak. Már csak négy hónap van hátra, ehhez képest a baloldal mintha eltűnt volna, egyetlen kampányüzenetük sincs, sőt a kiszivárgó információk szerint még csak most kezdenek el gondolkodni azon, mit mondjanak a választóknak. Ez nagyon megkésett, így csak egy összecsapott és kudarcos kampány várható tőlük, ráadásul a miniszterelnök-jelöltjük egyre inkább teher – folytatta az elemző.

Szerinte mindez nem meglepő: Márki-Zay olyan ügyekben támadja a kormányt – rezsicsökkentés, benzin árának csökkentése, migráció, gyermekvédelem –, amely kérdésekben elsöprő, hetven és kilencven százalék közötti a támogatottsága a kormányzati álláspontnak. Ezekben a fontos ügyekben a szűk kisebbség álláspontját képviseli a baloldal, ami a 2015-ös migrációs válságot követő időszakhoz hasonló stratégiai hibát jelent, azonban úgy tűnik, a külföldi érdekeknek való megfelelés azonban fontosabb számukra, mint a magyar emberek képviselete.

Nem javítja a baloldal helyzetét a Városháza-ügy sem, amely már több mint egy hónapja uralja a politikai napirendet, és súlyos hazugságspirálba sodorta nemcsak Karácsony Gergelyt, hanem a teljes baloldalt is – hangsúlyozta Deák. Felidézte, Márki-Zay nevetséges nyilatkozattal igyekezett mentegetni a korrupciós botrányba került főpolgármestert.

A Városháza-ügy már nem is a hivatal épületének eladásáról szól: a bizonyítékok alapján egy jól kiépült baloldali maffiahálózat működik Budapesten Karácsony alatt – állapította meg az elemző. Leszögezte: a főváros által létrehozott vizsgálóbizottság teljesen értelmetlen, a főpolgármester a szőnyeg alá akarja söpörni az ügyet, így inkább a rendőrség nyomozására és az Anonymus újabb bizonyítékaira kell figyelni.

Mindeközben a jobboldal egyre sikeresebb, a közösségi médiában a jobboldali politikusok és véleményvezérek tarolnak, a közvélemény-kutatásokban erősödik a Fidesz, ráadásul körvonalazódik az új európai jobboldali szövetség – emelte ki a politológus. Hozzáfűzte: a kormányzati intézkedések növelik a társadalmi elégedettséget, amely tovább javulhat annak hatására, hogy jövő év elején érkezik a 13. havi nyugdíj, az SZJA-mentesség a fiataloknak és az adó-visszatérítés a szülőknek.

Emellett a nemzeti oldal kampánya világos üzenetekkel és jövőképpel zajlik. A választási kampány ennek ellenére durva lesz, hiszen a bukdácsoló baloldal mögött hatalmas globális hálózat áll, amely minden erőt be fog vetni annak érdekében, hogy megbuktassa a szuverenista Orbán-kormányt, és egy instabil bábkormányt ültessenek a helyére, amely mindenféle ellenállás nélkül kiszolgálja a globalista érdekeket – vélekedett az elemző.
(magyarhirlap)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább