Külföld

Dróntámadás érte Moszkvát, több lakóépület megrongálódott

Drónok ütköztek több épületbe Moszkvában, „kisebb” károkat okozva, súlyos sérülések nem következtek be – közölte kedden hajnalban az orosz főváros polgármestere. „A város összes segélyszolgálata az incidensek helyszínén van” – mondta Szergej Szobjanin polgármester nyilatkozatában – számolt be a Reuters.

Az orosz RIA állami hírügynökség arról számolt be, hogy Moszkva déli részén, a Profsojuznaja utcában lévő épület néhány lakóját evakuálják. Számos orosz Telegram-csatorna arról számolt be, hogy négy-tíz drónt lőttek le kedd hajnalban – írja a Reuters.

Andrej Vorobjov, a moszkvai régió kormányzója elmondta, hogy több drónt lelőttek a város felé közeledve. Az nem derült ki azonnal, hogy ki indította el a drónokat. Az orosz főváros elleni támadásra akkor került sor, amikor Ukrajna fővárosa, Kijev 24 órán belül a harmadik légitámadással néz szembe.

(Mandiner nyomán)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább