Sport

Döntés született: új stadion épülhet Pécsett

Időpont még nincs…

Tavaly októberben derült ki, hogy a kormány döntött a Pécsi Mecsek FC labdarúgó-stadionjának megépítéséről. E szándékát  a csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány megerősítette.

A most megjelent határozat szerint a kormány egyetért a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionja fejlesztésére irányuló beruházás előkészítésével és megvalósításával. A beruházás előkészítésére a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, míg a megvalósításra a Beruházási Ügynökséget jelöli ki.

A beruházás előkészítésének kormányzati felelőseként az emberi erőforrások miniszterét jelöli ki, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával. A megvalósításának felelőseként a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert jelöli ki, az emberi erőforrások minisztere bevonásával.

A 5-8 ezer férőhelyes stadiont 12-18 milliárd forintból húzhatják fel.

(privatbankar)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább