Belföld

Donáthéknak lefőtt a kávé, szakadék szélén a Momentum

Aválasztások közeledtével sorra jönnek ki a különböző cégek a közvélemény-kutatási adatokkal. Meglepően nagy eltérést mutatnak az eredmények. Volt olyan cég, a Publicus, amely még a saját felmérésének a komolyságát is zárójelbe tette azzal, hogy zavaros ábrákat, lehetetlen számokat tartalmaz a hétfőn megjelent közvélemény-kutatása a pártok pillanatnyi népszerűségéről. A Népszava grafikonjában 115 százalék a pártok támogatottságának összessége, miután a biztos szavazó pártválasztókhoz sorolták a bizonytalan szavazókat is. A Publicus honlapján látható ábrán pedig 101 százalék ugyanennek a kategóriának a végeredménye. Tehát sehol sem jött ki a matek.

Kedden érkezett meg a Nézőpont intézet felmérése, ami mindenképpen komolyabbnak tűnik az eddigieknél. Náluk a Fidesz–KDNP listája vezet egy hónappal az európai parlamenti választás előtt. A második helyen az új baloldali formáció, Magyar Péter pártja áll, a harmadik a DK–MSZP–Párbeszéd koalíciója, utánuk a Magyar Kétfarkú Kutya Párt van, közöttük oszlanak meg a baloldali szavazók. Eközben a Momentum és a Jobbik önállóan már nem jutna be az Európai Parlamentbe.

Az adatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy Donáth Annáéknak bizony lefőni látszik a kávé, gyakorlatilag a szakadék szélén táncol a Momentum.

A kormánypártok magabiztosan vezetnek, ahogy a felmérés írja, akár minden második szavazatot a Fidesz kaphat az EP-választáson. Viszont az erőviszonyok megváltozni látszanak a baloldalon, és ezeknek a mozgásoknak Donáthék lehetnek a legnagyobb vesztesei. Az okokat nem ismerjük, de talán mégsem volt olyan jó ötlet Brüsszelben a magyarok ellen dolgozni.

(Magyar Nemzet)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább