Belföld Külföld

Donáth Anna többletjogokért kampányol a nagy-britanniai magyarok számára

Mint arról lapunk korábban beszámolt, pár nagy-britanniai ember petícióban követeli, hogy London, Manchester, Leeds, Liverpool, Birmingham, Edinburgh, Cardiff, Brighton, Bristol, Norwich, Nottingham, Cambridge, Canterbury városokban több szavazóhelyiség legyen.

Ahogy Donáth Anna fogalmaz: “az egyenlőtlenség megszüntetéséért és a mindenki számára elérhetőbb voksolásért indított petíciót angliai civilek egy csapata”. 

Donáth Anna felvetése egyértelmű hazugság, avagy egyáltalán nem ismeri a magyar választási rendszert.  

Mint köztudott, minden Magyarországon élő magyar állampolgár az országgyűlési választásokon két szavazattal élhet. Az egyik szavazatát az országos listára adja le, míg a másikat az egyéni választókerületi jelöltre, annak megfelelően ahol él.

A magyar választási rendszer értelmében a Földön bárhol is él egy magyar állampolgár, az szavazhat levélszavazat formájában az országos listára. Értelemszerűen, aki nem rendelkezik magyarországi lakcímmel, az nem tud egyéni választókerületi jelöltre szavazni, hiszen az egyéni lista lényege, hogy az adott lakóterületet képviselje.

Tehát levélszavazatra minden külhoni magyar jogosult jelenleg is. A kampányuk lényege, hogy a Nagy-Britanniában élők +1 szavazati jogot szerezzenek, hamis magyarországi lakcímmel. Akárhogy nézzük, ez választási csalásra való buzdítás. 

Azt is fontos megemlíteni ebben a helyzetben, hogy a baloldal által rendszeresen támadt, elcsatolt területeken élő magyarok szavazati jogát is rendszeresen csalásnak nevezik, miközben az elszakított részeken élők is csak az országos listára szavazhatnak, egyénire nem.

Szerencsére a kint élő magyarok java ennél becsületesebb

Hivatalosan több mint 155.000 magyar él Nagy-Britanniában (akik mind rendelkeznek levélszavazati joggal), a petíciót jelenleg “7180” ember írta alá, ami a kint élő magyarok 5%-át sem éri el.

A petíciót bármilyen kamu adattal kilehet tölteni, Csalás Próba néven én voltam a 7180. kitöltő. Semmilyen ellenőrzési része nincs a petíciónak, még a magyarországi lakcímet is elfogadta. 

“Kedves Csalás” megszólítással még levelet is kaptam.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább