Belföld

Donáth Anna: nem lehet megélni 200.000-400.000 közti fizetésből

Donáth Anna a Momentum elnöke és EP képviselője közösségi oldalán osztotta meg, hogy „a tanárok jó része gyakorlatilag nap mint nap a megélhetéséért küzd, olyan alacsony fizetést kapnak az államtól.” 

Szerinte a baloldal óta átlagosan háromszorosára növelt pedagógusi bérezés kizsigerelés. Arra sajnos nem tért ki, hogy a jelenlegi szövetségesei egykori bértábláját minek minősítené.

Mennyit keres 2022-ben egy pedagógus?

Merülhet fel mindenkiben jogosan a kérdés. Egy kezdő tanári fizetés ma bruttó 312.000 forinttól indul, amennyiben valaki semmilyen adókedvezménnyel nem rendelkezik, ez nettó 207.480 forint. A tanári előmenetel rendszerének számos szintje van, amely továbbnöveli az illetményüket. Ennek a felső szintje a „csúcsfizetés” bruttó 596.000 forint, amely adókedvezmények nélkül nettó 396.340 forintot jelent.

Annyit meg kell hagyni, ez a nettó 200-400 ezer forint valóban eltörpül amellett a havi többmilliós fizetés mellett, amennyit Donáth Anna visz haza havonta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább