Belföld

Donáth Anna meghívására Magyarországra jön Guy Verhofstadt

A Momentum politikusa a közösségi oldalán büszkélkedett azzal, hogy ide hívta a fogtündért.

Ezt írta a hazaáruló Donáth Anna:

Európa jövőjéről, valamint Magyarország és az EU kapcsolatáról rendezünk konferenciát május 19-én, a Holnap Magyarországa Konferenciák sorozatának következő eseményeként, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Ezen vesz részt a meghívásomra Guy Verhofstadt, Orbán Viktor legélesebb európai kritikusa, az ALDE frakció korábbi vezetője, Belgium volt miniszterelnöke. Nála kevesen ismerik jobban az Európai Unió működését és a magyar kormány Brüsszellel folytatott értelmetlen csatározásait.

Nemcsak Guy Verhofstadt beszéde miatt lesz különösen izgalmas a jövő hét pénteki konferencia. Két nagyon fontos témában is tartunk kerekasztal-beszélgetést.

Az első az új világrendről, és benne Magyarország külpolitikai lehetőségeiről, EU-s, régiós és orosz kapcsolatairól szól.

A beszélgetést Tompos Márton, a Momentum országgyűlési frakcióvezető-helyettese vezeti. Résztvevői Balázs Péter, az Európai Bizottság első magyar biztosa, korábbi külügyminiszter, a CEU egyetemi tanára, Végh Zsuzsanna külpolitikai szakértő és Takácsy Dorka Oroszország-szakértő.

A második beszélgetés a magyar kormány és az EU közötti ellentéttel és a jogállamisági mechanizmussal foglalkozik, és arról is szó esik majd, mit tehetünk azért, hogy ne essünk el az EU-s pénzektől.
A beszélgetést Cseh Katalin EP-képviselő vezeti, résztvevői pedig Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős egykori biztosa és Hegedüs Dániel politológus, külpolitikai elemző.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább